

Mączka chleba świętojańskiego, inaczej karob, to bogactwo naturalnych węglowodanów, wapnia, minerałów oraz witamin.
Karob powstaje ze zmielenia nasion strączków, które rosną na drzewie karobowym. Po procesie mielenia, z nasion powstaje proszek, przypominający kakao. W przeciwieństwie do kakao, karob nie zawiera teobrominy i kofeiny czyli alkaloidów o działaniu pobudzającym. Karob w kuchni bardzo dobrze sprawdza się jako naturalny, zdrowy zamiennik kakao. Może być też stosowany jako naturalny zagęstnik do potraw, ze względu na bardzo duże ilości węglowodanów oraz tanin.
Wartość odżywcza w 100 g:
Karob firmy Fresano tak jak inne produkty tej marki wyróżniają się wysoką jakością oraz walorami smakowymi.
Do polew, lodów, mleka oraz wypieku ciast i ciasteczek.
Producent; Fresano
Składniki; karob 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Kraj pochodzenia; Wlochy
Waga; 500g