

płatki jęczmienne z gniecionych ziaren jęczmienia.
Składniki: płatki jęczmienne* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zastosowanie: jako dodatek do jogurtów, musli, kleików, owoców, ciastek i chleba. Można stosować do zup czy jako zagęszczacz do sosów.
Sposób przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka. Wsypać około 75 g płatków. Gotować ok. 10 min na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1314 kJ / 314 kcal
Tłuszcz – 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 66,1 g
w tym cukry – 1,1 g
Białko – 7,9 g
Sól – 0 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: produkt zawiera alergen gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.