

Składniki: mąka migdałowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Mąka migdałowa powstaje w procesie zmielenia migdałów, które pochodzą z migdałowca pospolitego. Jest uważana za jedną z najzdrowszych mąk i może być doskonałym zamiennikiem dla mąk zbożowych.
W zwykłej mące nie ma witamin i minerałów, dlatego stosując mąkę migdałową jako alternatywę, dostarczamy naszemu organizmowi dużo witamin (m.in. E i B), wapnia, magnezu czy selenu. Ważną cechą tej mąki jest również fakt, że jest bezglutenowa, a więc może być spokojnie spożywana przez osoby nietolerujące tego białka. Dzięki wysokiej zawartości jednonasyconych kwasów tłuszczowych zapobiega chorobom krążenia i obniża stężenie cholesterolu.
Zastosowanie: jako dodatek do ciast, ciasteczek, naleśników, budyni. Może być również stosowana jako zagęszczacz do zup i sosów.
Opis: mąka migdałowa ze zmielonych nasion migdałowca.