

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Rozkosz zanurzona w czekoladzie.
Suszone owoce czy prażone orzechy oblane czekoladą i oprószone 100% kakao, pudrem owocowym lub cukrem. Najlepiej smakują gdy pozwolimy im się rozpuszczać w ustach. Dzięki temu, poprzez doświadczenie ich różnych smaków i tekstur, każdy balleros ujawni się jako kulinarne arcydzieło: doskonała czekolada w chrupiącym odzieniu., skrywająca orzechowy lub owocowy sekret. Różnorodność i niepowtarzalność smaków osiągana jest dzięki drapieżności cynamonu lub łagodności kokosa. Co więcej, ten wyrafinowany smak pozostaje w ustach na długi czas.
BALLEROS – SOUR CHERRIES - SZUSZONE WIŚNIE W MLECZNEJ CZEKOLADZIE
Wiśnie w Górskiej Mlecznej Czekoladzie obtoczone w sproszkowanych wiśniach - Owocowe, lekko kwaśne i świeże: wiśnie oblane ciemną Górską Czekoladą Mleczną z 50% zawartością kakao i obsypane proszkiem wiśniowym.
Wiśnie° w Górskiej Mlecznej Czekoladzie° obtoczone w cukrze wiśniowym° - 100g
Skład: surowy cukier trzcinowy°, masa kakaowa°, wiśnie suszone°(20%), masło kakaowe°, pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, odtłuszczone mleko w proszku°, wiśnie mielone°, maliny mielone°, cukier puder°, wanilia°, sól
Kakao minimum 50%
Fairtrade: 83% ° z upraw ekologicznych.
Surowe mleko od rolników z „Bio Vom Berg”, organicznych farmerów z Tyrolu.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, sezamu, glutenu i soi.