DANIA BABCI ZOSI Kaszotto z grzybami i natką 200g
Opis produktu
Producent sys tworzy proste w przygotowaniu, a jednocześnie zdrowe i pożywne dania na bazie zbóż, suszonych warzyw i owoców. Kaszotto - polska wersja risotta, której podstawą są rodzime kasze, w ostatnich latach zyskuje na popularności. Kasza to bogate źródło witamin i składników odżywczych. Z odpowiednio dobranymi składnikami, aromatycznymi przyprawami i gęstym sosem tworzy pyszny i sycący posiłek. Kaszotto z grzybami i natką pietruszki to wyjątkowe, jesienne połączenie. Soczysta i sycąca kasza pęczak z borowikami, maślakami i pieczarkami w intensywnie grzybowym sosie z dodatkiem natki pietruszki. Suszone grzyby nadają potrawie niepowtarzalny smak i aromat. Kaszotto można jeść samo lub dodać do sosu kilka łyżek śmietany czy zapiec z ulubionym serem. Babcia Zosia chętnie posypuje je też świeżą natką pietruszki.
Wartość odżywcza w 100 g produltu
- Wartość energetyczna (kj/kcal): 1448/346
- Tłuszcz: 6.7
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0.4
- Węglowodany: 64
- w tym cukry: 4.6
- Białko: 12
- Sól: 1.02
- Błonnik:
Skład
kasza jęczmienna pęczak 78%, pestki słonecznika 6%, grzyby suszone 4,5% (pieczarka, maślak, borowiki), cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), płatki drożdżowe, warzywa suszone (marchew, pasternak, seler, pietruszka, lubczyk), sól morska, natka pietruszki, czosnek, papryka słodka, pieprz cayenne, papryka wędzona, gorczyca, pieprz czarny.
Produkt nie zawiera substancji słodzących
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Gwarantowany termin przydatności: 267 dni
Sposób użycia
1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem. 2. Wlej 600 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 25 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.
Informacje alergenne
Produkt zawiera seler, gluten i gorczycę. Może zawierać: mleko, orzechy.