Fresano Karob BIO 500g
Bio Karob
Mączka chleba świętojańskiego, inaczej karob, to bogactwo naturalnych węglowodanów, wapnia, minerałów oraz witamin.
Właściwości
Karob powstaje ze zmielenia nasion strączków, które rosną na drzewie karobowym. Po procesie mielenia, z nasion powstaje proszek, przypominający kakao. W przeciwieństwie do kakao, karob nie zawiera teobrominy i kofeiny czyli alkaloidów o działaniu pobudzającym. Karob w kuchni bardzo dobrze sprawdza się jako naturalny, zdrowy zamiennik kakao. Może być też stosowany jako naturalny zagęstnik do potraw, ze względu na bardzo duże ilości węglowodanów oraz tanin.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna - 929 kJ / 222 kcal
- Tłuszcz - 0,65 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,09 g
- Węglowodany - 49,1 g w tym cukry - 40,5 g
- Białko - 4,6 g
- Sól - 0 g
Karob firmy Fresano tak jak inne produkty tej marki wyróżniają się wysoką jakością oraz walorami smakowymi.
Zastosowanie
Do polew, lodów, mleka oraz wypieku ciast i ciasteczek.
Producent; Fresano
Składniki; karob 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Kraj pochodzenia; Wlochy
Waga; 500g