

Octim
Ocet jabłkowy znajduje szerokie zastosowanie w naszej kuchni. W połączeniu z oliwą z oliwek oraz miodem, może on stanowić doskonały dressing do pełnej warzyw sałatki. Warto również wykorzystać go podczas marynowania mięs oraz warzyw przeznaczonych do pieczenia. Ponadto, połączenie 100ml octu jabłkowego z jednym litrem wody pozwala na sporządzenie skutecznej mikstury, odpowiedzialnej za oczyszczanie zakupionych warzyw i owoców z nadmiaru pestycydów. Dodatkowo, niniejszy produkt w niewielkich ilościach może dodawany być do domowych koktajli, jak również napojów z dodatkiem miodu i dużej ilości wody.
Okazuje się, że ocet jabłkowy może być również skutecznym środkiem do czyszczenia powierzchni. W dzisiejszych czasach naszą uwagę powinniśmy zwrócić przede wszystkim na jego właściwości przeciwbakteryjne. Samodzielnie przygotowany roztwór z octu jabłkowego jest pomocny w czyszczeniu luster, wanny, a nawet wnętrza lodówki. Ponadto, z jego pomocą będziemy w stanie pozbyć się nadmiaru bakterii nagromadzonych często w desce do krojenia.
Ocet do bezpośredniego użycia. Rozcieńczyć w stosunku 1:1.
Polecany jako:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Osad nie jest wadą, tylko wynikiem naturalnych procesów biologicznych.