

Oliwa z oliwek Extra Virgin Kalamata 500 ml GAEA
Smak prawdziwej Grecji w najlepszym wydaniu!
Oliwa wytłaczana na Peloponezie z jednego z najlepszych rodzajów oliwek ? Koroneiki.
Dzięki temu posiada unikalny, świeży smak z nutką pikanterii.
Zdobywczyni wielu branżowych nagród.
Oliwki na oliwy Gaea zbiera się ręcznie, starannie selekcjonuje, a następnie tłoczy z nich oliwę poprzez mechaniczne przetwarzanie świeżych oliwek na specjalnie chłodzonych żarnach.
Brak obróbki termicznej sprawia, że wyciskana oliwa nie traci swoich cennych właściwości.
Gaea dba, aby tłocznie znajdowały się blisko miejsca upraw, co zapewnia najwyższą jakość oliwy powstałej ze świeżych oliwek.
Zastosowanie:
Najlepiej smakuje w sałatkach i makaronach.
Jako samodzielny sos lub jeden ze składników.
Do pieczonych ziemniaków z rozmarynem.
Do ryb wymieszanych z cytryną i przyprawami.
Z pomidorami, mozzarellą oraz bazylią w caprese.
Jako niezastąpiony składnik marynat.
Do wielu ciast.
Składniki
oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia
Wartości odżywcze
w 100 ml
Wartość energetyczna
3386 kJ / 824 kcal
Tłuszcz
91.5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
13 g
Węglowodany
0 g
w tym cukry
0 g
Białko
0 g
Sól
0 g