

Olej z zarodków rzepaku do smażenia, tłoczony na zimno, pozyskiwany z obłuszczonych nasion rzepaku (zarodki rzepaku).
100% olej z obłuszczonego ziarna rzepaku, tłoczony na zimno
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 3700 kJ/ 900 kcal
Tłuszcz: 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 70,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 22,8 g
Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Witamina E: 33 mg
Informacje dodatkowe
Przed otwarciem olej należy przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu. Zaleca się, aby zimnotłoczony olej z zarodków po otwarciu butelki przechowywać w lodówce lub ciemnej szafce i zużyć w przeciągu 4 tygodni.
Olej z zarodków rzepaku został stworzony z myślą o osobach, które lubią smażyć swoje potrawy. Spełnia najwyższe wymagania temperaturowe i smakowe.
Wytłoczony z odmian rzepaku powstałych w wyniku naturalnej hodowli nasion charakteryzujących się wysoką zawartością kwasów jednonienasyconych w postaci kwasu oleinowego odpornego na wysoką temperaturę. Dzięki szczególnie łagodnemu smakowi nie wpływa na smak pieczonych potraw. Dzięki stosowanej metodzie tłoczenia na zimno olej jest taki sam jak w nasionku oraz zachowuje wszystkie cenne właściwości. Olej nie zawiera kwasu erukowego.
Olej z zarodków rzepaku przeznaczony jest do codziennego przygotowywania posiłków.Jeden z niewielu olejów tłoczonych na zimno, wysokooleinowy olej z zarodków rzepaku można śmiało używać do głębokiego smażenia, pieczenia do 200°C. Doskonały do smażenia mięs, ryb, warzyw i frytek. Ze względu na delikatny aromat, nie zakłóca smaku potraw. Idealny do sałatek, surówek, past kanapkowych etc.