Producenci

Cenniki do pobrania

Sonda

Czy chcielibyście aby produkty chwilowo niedostępne były widoczne na stronie, czy ukryte jak teraz?

Statystyki

Produktów:
366
Kategorii:
40
Nowości:
21
Promocje:
9

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Opcje przeglądania

Cena
  • od do
Manufaktura Czekolady to pionier w Polsce , w której czekolada jest produkowana ręcznie bezpośrednio z ziarna kakaowca. Cały proces produkcji ma miejsce pod jednym dachem. Tylko tak możemy zagwarantować niespotykany, intensywny smak prawdziwej czekolady. W naszych tabliczkach nie używamy proszku kakaowego lub innych półproduktów. To dokładnie tak, jak z sokiem wyciśniętym prosto z owocu – jest bez porównania lepszy od tego z koncentratu.

 

Używamy różnych ziaren kakaowca – każde z nich ma swój charakter i ogromny wpływ na smak czekolady. Nuty smakowe wywodzące się z ziarna kakao staramy się odpowiednio podkreślić przez dodatki takie jak: imbir, żurawina, kwiat soli morskiej i wiele innych. Jesteśmy bardzo dumni z naszych kreacji, ale jednocześnie wiemy, że każdy z Was ma swoje własne czekoladowe marzenia. Chcemy je spełnić! Możemy skomponować specjalnie dla Ciebie czekoladę na „życzenie”, dokładnie taką, o jakiej zawsze marzyłeś!

Manufaktura Czekolady

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Czekolada Mleczna 44% Kakao z Truskawką i Pieprzem
Cena: 20,00 zł
szt.
 Czekolada Mleczna 44% Kakao z Truskawką i Pieprzem

Niespotykane i wyjątkowe połączenie słodkich truskawek oraz zielonego pieprzu, zatopionych w mlecznej czekoladzie. Przenikająca się słodycz i ostrość tworzą niesamowitą ucztę dla kubków smakowych.

Dostępność:
Ostatnie sztuki
100% Ghana
Cena: 18,00 zł
szt.
100% Ghana

Czekolada 100% to po prostu czyste ziarno kakaowca które przeszło przez proces produkcji czekolady. Wspaniały, wytrawny, zadziwiająco delikatny smak ghanijskiego ziarna w połączeniu z nutami palonego drewna, karmelu i orzechów. Czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao. 

Dostępność:
Jest sporo
46% Kakao z Madagaskaru
Cena: 16,00 zł
szt.
46% Kakao z Madagaskaru

Czekolada zarówno dla fanów mlecznych jak i ciemnych czekolad. Nie jest to typowa przesłodzona, komercyjna czekolada mleczna. Można w niej poczuć dużą zawartość kakao, które pochodzi z plantacji z Madagaskaru. Wytrawny smak został złagodzony dużą porcją mleka, ale cały czas można rozkoszować się aromatami pochodzącym z ziarna kakao o wyraźnych nutach karmelu, drewna i wanilii.

Dostępność:
Jest sporo
60% Kakao z Ekwadoru + Wanilia i Mleko
Cena: 16,00 zł
szt.
60% Kakao z Ekwadoru + Wanilia i Mleko

Czekolada Waniliowo - Mleczna to wyjątkowa kompozycja mleka, dużej porcji kakao [60%] i naturalnej laski wanilii. Dzięki długiemu procesowi konszowania wanilia w pełni oddaje swoje najcenniejsze walory smakowe i aromatyczne. Czekoladę z manufaktury od typowej mlecznej odróżnia bardzo wysoka zawartość miazgi kakaowej, bo aż 60% — to ponad dwa razy więcej, niż w większości czekolad mlecznych. Dzięki temu czekolada ta wyróżnia się wyjątkowo intensywnym smakiem kakao, któremu towarzyszy delikatna nutka wanilii, a odrobina mleka nadaje całości przyjemnie aksamitną fakturę.

Dostępność:
Ostatnie sztuki
70% Kakao Criollo Jawa
Cena: 25,00 zł
szt.
70% Kakao Criollo Jawa

Zapraszamy do degustacji kolejnej stworzonej przez nas tabliczki. Tym razem proponujemy czekoladę z ziarna Criollo pochodzącego z wyspy Jawa. Odmiana Criollo jest delikatna i trudna w uprawie co powoduje, że jest także najbardziej pożądana. Owoce kakaowca odmiany Criollo z Jawy po przełamaniu mają około połowy jasnych ziaren podobnie do odmiany Porcelany. Podczas prażenia udało nam się wydobyć z ziarna bardzo zróżnicowany i oryginalny aromat który przejawia się w tabliczce smakiem dymu, truskawek i trawy cytrynowej.

Dostępność:
Ostatnie sztuki
70% Kakao Criollo Wenezuela - Porcelana
Cena: 39,00 zł
szt.
70% Kakao Criollo Wenezuela - Porcelana

Zapraszamy do degustacji czekolady wykonanej z jednego z najdroższych i najbardziej poszukiwanych na świecie ziaren kakaowca. Odmiana Criollo typu Porcelana jest uprawiana w Wenezueli, a jego historia sięga jeszcze ery prekolumbijskiej. Porcelana zawdzięcza swoją nazwę wyjątkowo jasnym ziarenkom kakao, które będąc jeszcze w owocu potrafią być zupełnie białe. Odmiana Criollo charakteryzuje się dużo łagodniejszym smakiem i nutami owocowymi, które raczej nie występują w bardziej powszechnej odmianie Forastero. Przy wykonaniu tej tabliczki szczególną uwagę zwracaliśmy na to, żeby nie przeprażyć ziarna. Dzięki temu smak jest bardzo łagodny, wręcz maślany – łączą się w nim nuty karmelu i orzechów.

Dostępność:
Jest sporo
70% Kakao z Dominikany + Imbir
Cena: 16,00 zł
szt.
70% Kakao z Dominikany + Imbir

Polecamy czekoladę z ziarna Hispaniola z Republiki Dominikany z dodatkiem kandyzowanego Imbiru.

Dostępność:
Ostatnie sztuki
70% Kakao z Dominikany + Żurawina
Cena: 16,00 zł
szt.
70% Kakao z Dominikany + Żurawina

Polecamy czekoladę z ziarna Hispaniola z Republiki Dominikany z dodatkiem żurawiny.

Dostępność:
Ostatnie sztuki
70% Kakao z Dominikany z Ananasem i Malinami
Cena: 20,00 zł
szt.
70% Kakao z Dominikany z Ananasem i Malinami

Słodki ananas i równie słodkie maliny łączą się w unikalną kompozycję z czekoladą z ziarna kakao z Dominikany. Jej lekko cytrusowy smak idealnie współgra z soczystością owoców, tworząc wyjątkową przekąskę dla każdego fana czekolady.

Dostępność:
Ostatnie sztuki
70% Kakao z Dominikany z Wiśniami i Migdałami
Cena: 20,00 zł
szt.
70% Kakao z Dominikany z Wiśniami i Migdałami

Wyrafinowane połączenie ziaren kakao z Dominikany o lekko cytrusowym smaku z liofilizowanymi, czyli suszonymi na zimno wiśniami i prażonymi migdałami. Wspaniale komponuje się z lampką wytrawnego wina lub z dobrą herbatą.

Dostępność:
Ostatnie sztuki
Sklep jest w trybie podglądu

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

Click Shop | Hosting home.pl