Producenci

Cenniki do pobrania

Sonda

Czy chcielibyście aby produkty chwilowo niedostępne były widoczne na stronie, czy ukryte jak teraz?

Statystyki

Produktów:
490
Kategorii:
50
Nowości:
6
Promocje:
2

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Opcje przeglądania

Cena
  • od do
Manufaktura Czekolady to pionier w Polsce , w której czekolada jest produkowana ręcznie bezpośrednio z ziarna kakaowca. Cały proces produkcji ma miejsce pod jednym dachem. Tylko tak możemy zagwarantować niespotykany, intensywny smak prawdziwej czekolady. W naszych tabliczkach nie używamy proszku kakaowego lub innych półproduktów. To dokładnie tak, jak z sokiem wyciśniętym prosto z owocu – jest bez porównania lepszy od tego z koncentratu.

 

Używamy różnych ziaren kakaowca – każde z nich ma swój charakter i ogromny wpływ na smak czekolady. Nuty smakowe wywodzące się z ziarna kakao staramy się odpowiednio podkreślić przez dodatki takie jak: imbir, żurawina, kwiat soli morskiej i wiele innych. Jesteśmy bardzo dumni z naszych kreacji, ale jednocześnie wiemy, że każdy z Was ma swoje własne czekoladowe marzenia. Chcemy je spełnić! Możemy skomponować specjalnie dla Ciebie czekoladę na „życzenie”, dokładnie taką, o jakiej zawsze marzyłeś!

Manufaktura Czekolady

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Czekolada Mleczna 44% Kakao z Truskawką i Pieprzem
Cena: 20,00 zł
szt.
 Czekolada Mleczna 44% Kakao z Truskawką i Pieprzem

Niespotykane i wyjątkowe połączenie słodkich truskawek oraz zielonego pieprzu, zatopionych w mlecznej czekoladzie. Przenikająca się słodycz i ostrość tworzą niesamowitą ucztę dla kubków smakowych.

Dostępność:
Jest sporo
100% Ghana
Cena: 18,00 zł
szt.
100% Ghana

Czekolada 100% to po prostu czyste ziarno kakaowca które przeszło przez proces produkcji czekolady. Wspaniały, wytrawny, zadziwiająco delikatny smak ghanijskiego ziarna w połączeniu z nutami palonego drewna, karmelu i orzechów. Czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao. 

Dostępność:
Jest sporo
46% Kakao z Madagaskaru
Cena: 16,00 zł
szt.
46% Kakao z Madagaskaru

Czekolada zarówno dla fanów mlecznych jak i ciemnych czekolad. Nie jest to typowa przesłodzona, komercyjna czekolada mleczna. Można w niej poczuć dużą zawartość kakao, które pochodzi z plantacji z Madagaskaru. Wytrawny smak został złagodzony dużą porcją mleka, ale cały czas można rozkoszować się aromatami pochodzącym z ziarna kakao o wyraźnych nutach karmelu, drewna i wanilii.

Dostępność:
Jest sporo
60% Kakao z Ekwadoru + Wanilia i Mleko
Cena: 16,00 zł
szt.
60% Kakao z Ekwadoru + Wanilia i Mleko

Czekolada Waniliowo - Mleczna to wyjątkowa kompozycja mleka, dużej porcji kakao [60%] i naturalnej laski wanilii. Dzięki długiemu procesowi konszowania wanilia w pełni oddaje swoje najcenniejsze walory smakowe i aromatyczne. Czekoladę z manufaktury od typowej mlecznej odróżnia bardzo wysoka zawartość miazgi kakaowej, bo aż 60% — to ponad dwa razy więcej, niż w większości czekolad mlecznych. Dzięki temu czekolada ta wyróżnia się wyjątkowo intensywnym smakiem kakao, któremu towarzyszy delikatna nutka wanilii, a odrobina mleka nadaje całości przyjemnie aksamitną fakturę.

Dostępność:
Jest sporo
70% Kakao Criollo Wenezuela - Porcelana
Cena: 39,00 zł
szt.
70% Kakao Criollo Wenezuela - Porcelana

Zapraszamy do degustacji czekolady wykonanej z jednego z najdroższych i najbardziej poszukiwanych na świecie ziaren kakaowca. Odmiana Criollo typu Porcelana jest uprawiana w Wenezueli, a jego historia sięga jeszcze ery prekolumbijskiej. Porcelana zawdzięcza swoją nazwę wyjątkowo jasnym ziarenkom kakao, które będąc jeszcze w owocu potrafią być zupełnie białe. Odmiana Criollo charakteryzuje się dużo łagodniejszym smakiem i nutami owocowymi, które raczej nie występują w bardziej powszechnej odmianie Forastero. Przy wykonaniu tej tabliczki szczególną uwagę zwracaliśmy na to, żeby nie przeprażyć ziarna. Dzięki temu smak jest bardzo łagodny, wręcz maślany – łączą się w nim nuty karmelu i orzechów.

Dostępność:
Ostatnie sztuki
70% Kakao z Dominikany + Imbir
Cena: 16,00 zł
szt.
70% Kakao z Dominikany + Imbir

Polecamy czekoladę z ziarna Hispaniola z Republiki Dominikany z dodatkiem kandyzowanego Imbiru.

Dostępność:
Jest sporo
70% Kakao z Dominikany + Żurawina
Cena: 16,00 zł
szt.
70% Kakao z Dominikany + Żurawina

Polecamy czekoladę z ziarna Hispaniola z Republiki Dominikany z dodatkiem żurawiny.

Dostępność:
Jest sporo
70% Kakao z Ekwadoru + Chili Peri Peri
Cena: 16,00 zł
szt.
70% Kakao z Ekwadoru + Chili Peri Peri

Czekolada doskonale komponuje się z przyprawą chili. Jest to chyba najstarsze połączenie, które było odkryte jeszcze przez Azteków. Gdy czekolada rozpływa się w ustach, przyjemny aromat kakao ustępuje powoli miejsca rozgrzewającemu chili. Za ostry smak tej przyprawy odpowiada kapsaicyna, która sprzyja wytwarzaniu endorfin — hormonów szczęścia. Z drugiej strony fenyloetyloamina zawarta w kakao jest jednym z elementów tzw. chemii miłości. Dzięki temu unikalnemu połączeniu, czekolada z chili stanowi swego rodzaju afrodyzjak.

Dostępność:
Jest sporo
70% Kakao z Ghany + Kwiat Soli Morskiej
Cena: 16,00 zł
szt.
70% Kakao z Ghany + Kwiat Soli Morskiej

Polecamy czekoladę z Kwiatem Soli Morskiej (Fleur de sel). Jest to klasyczna czekolada 70% posypana wyjątkowym i bardzo cenionym przez szefów kuchni rodzajem soli. Ta bardzo delikatna, pełna minerałów sól tworzy się bardzo rzadko na powierzchni wody w Parku Naturalnym Secovlje Saline w Słowenii. Jest wtedy zbierana za pomocą lausse – wygiętej w specjalny sposób deski z drzewa kasztanowca. Gdy weźmiemy do ust kawałek tej wyjątkowej czekolady, czujemy, jak po języku rozpływa się delikatna sól, która doskonale oczyszcza nasze kubki smakowe. Jest to tylko preludium do intensywnego, kontrastującego uderzenia smaku wyjątkowo aromatycznej czekolady.

Dostępność:
Jest sporo
70% Kakao z Ghany + Prażone Ziarno Kakao
Cena: 16,00 zł
szt.
70% Kakao z Ghany + Prażone Ziarno Kakao

Klasyczna czekolada deserowa posypana kruszonym prażonym ziarnem kakao, które dodatkowo wzmacnia nasze doznania i nadaje wytrawny lekko orzechowy charakter. Świetnie nadaje się do łączenia z kawą. Czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao. Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków, ani konserwantów.

Dostępność:
Jest sporo
Sklep jest w trybie podglądu

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

Click Shop | Hosting home.pl