Sonda

Czy chcielibyście aby produkty chwilowo niedostępne były widoczne na stronie, czy ukryte jak teraz?

Statystyki

Produktów:
373
Kategorii:
38
Nowości:
0
Promocje:
1

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Producenci

Cenniki do pobrania

Kwas Chlebowy Starolitewski, 500 ml

Produkty Różne
5.79
PLN
Kwas Chlebowy Starolitewski, 500 ml
Kwas Chlebowy Starolitewski, 500 ml
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
48 godzin
Cena: 5,79 zł
Cena netto: 4,71 zł
szt. Zyskujesz 5 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

0AC0-88464

Producent:
VitaFan

Kwas chlebowy od niepamiętnych czasów jest produkowany w Europie Wschodniej. Pierwsze przepisy kwasu chlebowego na terytorium Litwy osiągają wieku XVI. Kwas chlebowy był lubianym napojem we wszystkich stanach społecznych, w dworach szlacheckich, a także w chatach chłopskich, gdzie dobrze wiedziano jak wyprodukować Kwas chlebowy. Wiadomo, że od wieku XIX zaczęto produkcję przemysłową. Obecnie kwas chlebowy uważa się za narodowy napój wielu narodów.

Kwas chlebowy jest świetnym napojem, podczas gorących letnich dni znakomicie zaspokaja pragnienie. To pomaga utrzymać odpowiedni stan płynów w organizmie i uzupełnia niezbędne składniki odżywcze. Kwas chlebowy jest bogaty w witaminę B, w medycynie ludowej stosowany jest do leczenia przeziębień, gorączki, problemów żołądkowych oraz do leczenia wszelkich chorób ustroju wewnętrznego.

Efekty lecznicze Kwasu chlebowego

Ludzie pijący Kwasy chlebowe mniej skarżyli się na choroby układu krążenia i serca, nie byli otyli, charakteryzowali się dobrą pamięcią i byli pracowici, zdolni fizycznie i płciowo. Kwaśny chlebowy ponadto normalizuje działalność żołądkową, ludzie rzadziej chorują na niestrawność, zapalenie żołądka, wrzody żołądkowe, kamicę wątroby, wzdęcia i zaparcia.

Kwas chlebowy jest przydatny do:

  • aktywności jelit przy chronicznym zaparciu wnętrzności;

  • poprawy warunków istnienia użytecznych bakterii jelitowych, usunięcia rozpadu produktów z układu pokarmowego;

  • poprawy pracy nerek i trzustki;

  • zmniejszenia obciążenia pracy wątroby, ułatwia odbudowę zniszczonej wątroby;

  • usunięcia z organizmu pojawiających się szlaków w związku z przemianą materii;

  • posiada bardzo pozytywny wpływ w przeciwdziałaniu następującym czynnikom ryzyka: podwyższonemu ciśnieniu krwi, ilości kwasu moczowego, tłuszczu oraz cholesterolu we krwi, przy nadwadze.

  • leczenie się kwasem chlebowym ma bardzo pozytywny wpływ na skórę.

Badania wykazały, że kombinacja Kwasu chlebowego ze sprawdzonymi metodami leczniczymi, fitoterapią lub antybiotykami, może wpłynąć znacząco na poprawę zdrowia, w tym także u chorych na nowotwory.
Kwas chlebowy doskonale gasi pragnienie, wpływa na poprawę samopoczucia oraz stabilizację układu immunologicznego. Udowodniono, że osoby regularnie pijące Kwas chlebowy trzy razy rzadziej chorują na grypę niż pozostali.
Napój z chleba przede wszystkim reguluje system trawienny a rozwój wielu chorób ma swoje źródło właśnie w złym trawieniu.
Kwas chlebowy zawiera witaminy, substancje mineralne, oraz żywe bakterie kwasu mlekowego, jest idealny na skórę, jelita i krew. Jest skuteczny przy dolegliwościach związanych z: cukrzycą, schorzeniem jelit, stwardnieniem tętnic, chorobą Parkinsona, astmą, hemoroidami, osteoporozą, prostatą, klimakterium, nowotworami, grzybicą, stwardnieniem rozsianym, bólami mięśni, reumatoidalnym zapaleniem stawów, migreną.
Sięgajmy po niego jak najczęściej.

Efekty kosmetyczne Kwasu chlebowego

Kwas chlebowy nadaje twarzy świeżości, zmniejszając pojawienie się zmarszczek. Kobiety myjcie się prawdziwym Kwasem chlebowym, jeśli możecie sobie pozwolić - czasem nawet wykąpcie się w Kwasie chlebowym.

Szkodliwość napoi oferowanych na rynku

Obecni producenci różnych napojów szeroko wykorzystują sztuczne, zawierające chemikalia składniki, które są bardzo szkodliwe dla dorosłych i szczególnie toksyczne dla organizmu dziecka, - czym więcej dzieci je będą piły, tym bardziej zaszkodzą swojemu organizmowi - trzustce prze wszystkim. W ciągu dnia trzustka wydziela do 2, 5 litrów soków trawiennych, które zawierają mnóstwo fermentów niezbędnych do rozkładu węglowodanów, tłuszczów i białek. Trzustka także reguluje przemianę węglowodanów i podtrzymuje stały poziom cukru we krwi. Zdrowa trzustka pozwala człowiekowi zostać sprawnym, energicznym.

 

Tradycyjny, naturalny napój, według starej, oryginalnej receptury

Skład: woda, cukier, żytnie suchary chlebowe 2,4% (warzony słód żytni, mąka żytnia), kwasek cytrynowy jako regulator kwasowości, dwutlenek węgla. Bez konserwantów. Pasteryzowany. Pod koniec okresu ważności na dnie może osiąść naturalny osad. Przechowywać w temp. 2-20°C. Pić schłodzony.

Wartość odżywcza w 100 ml

Wartość energetyczna

159 kJ
37 Kcal

Białko

0,1 g

Węglowodany

9,2 g

Tłuszcz

< 0,1 g

Wyprodukowano na Litwie.

Pakowanie:

Pojemność

0,5 L

1 zgrzewka

8 butelek

1 europaleta

100 zgrzewek = 800 szt

Na palecie jest 5 warstw po 160 szt.

Waga europalety:

719 kg

Kod kreskowy:

5 903111 109042

Paleta jednorazowa - bezzwrotna

Butelki szklane - bezzwrotne

 

 

 


Opinie o produkcie (0)

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

Click Shop | Hosting home.pl