

Nasze kruche, niskobiałkowe ciastka skierowane są przede wszystkim dla osób, które zmagają się ze schorzeniami, w których dochodzi do zakłócenia metabolizmu, np. fenyloketonurii.
Stworzyliśmy recepturę dzięki której, ciastka są delikatne, a przy tym nieziemsko smaczne. Idealnie sprawdzą się jako szybka, słodka przekąska.
Na wszystkich naszych niskobiałkowy produktach znajdziesz oznaczenie PKU, dzięki któremu łatwo rozpoznasz produkty niskobiałkowe.
Wszystkie nasze produkty niskobiałkowe są również bezglutenowe.
SKŁADNIKI
Składniki: margaryna [oleje i tłuszcze roślinne (olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy), woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat], skrobia kukurydziana, cukier, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, substancja spulchniająca: węglany amonu, żółtko jaja, aromat
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne, sezam.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU
SKŁADNIKI
Wartość energetyczna : 2139 kJ / 511 kcal
Tłuszcz / w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26 g / 9,7 g
Węglowodany / w tym cukry: 69 g / 17 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,18 g
Fenyloalanina na 100 g produktu: 12 mg