

Szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto chlebowe. Po upieczeniu jest delikatne i wyjątkowo puszyste. Opakowanie 500 g.
Produkt bezglutenowy.
500 g mieszanki ciasta chlebowego wymieszać z 400 g wody o temp. 35oC. Dodać 20 g mleka w proszku rozprowadzonego w 140 g wody lub 160 g mleka świeżego. Następnie dodać 25 g oleju roślinnego lub masła, 1 jajko i 8 g drożdży instant. Dobrze wyrobić przez 3-5 min. Ciasto umieścić w wysmarowanej olejem formie do około 1/3 wysokości. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 20 min. Na dolną półkę piekarnika wstawić blachę i nagrzać go do 220oC. Wyrośnięte ciasto posmarować wodą, wstawić do nagrzanego piekarnika. Na umieszczoną blachę wlać 100 ml zimnej wody w celu zaparowania. Chleb wypiekać przez 40-45 min.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, mąka kukurydziana, glukoza, cukier, błonnik roślinny, substancja zagęszczająca: guma guar, sól, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Produkt może zawierać: jaja, mleko, orzechy, orzeszki ziemne, soję, sezam.
Wartość energetyczna: 1510 kJ / 356 kcal
Tłuszcz / w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g / 0,5 g
Węglowodany / w tym cukry: 85 g / 2,2 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,97 g