

Domowe przetwory każdemu kojarzą się z niepowtarzalnym smakiem z dzieciństwa, którego nie da się podrobić i kupić w sklepie. Babcine weki przechowywane w słoikach w spiżarni bądź piwnicy, do których można było sięgnąć w każdej chwili i cieszyć się aromatycznymi dodatkami o każdej porze roku. Wracają wspomnienia, prawda? Przygotowując nasze produkty, chcemy sprawić, żeby była to rzeczywistość, a nie jedynie przywołanie zapamiętanych momentów. Co znajdziesz w ofercie Babcinej Spiżarni? Przede wszystkim czerpiemy z tradycyjnej polskiej kuchni. Dzięki temu zakupisz u nas smaczną kapustę kiszoną, marynowane warzywa z lokalnych, wiejskich upraw, pożywne soki, a także wiele odmian ogórków, między innymi marynowane (konserwowe), kwaszone, z czosnkiem czy małosolne. Ponadto jako doświadczony producent dostarczamy musztardę, ocet, kwaszonki, chrzan, sałatki warzywne np. z czerwonej kapusty i przetwory, w tym również z buraczków. W przypadku produkcji musztardy nie używamy gotowej mączki gorczycowej a gorczyce przygotowujemy sami. Tylko wtedy, kiedy doglądamy każdego procesu przygotowywania produktu, mamy stuprocentową pewność, że jest on na takim poziomie, aby sygnować go logiem naszej marki.
Marynowanie warzyw i owoców ma bardzo długą tradycję. Jest to jeden z najstarszych, a zarazem najskuteczniejszych sposobów na długie i bezpieczne dla zdrowia konserwowanie jedzenia. Sekret smaku marynowanych produktów Z babcinej spiżarni kryje się przede wszystkim w pachnącej zalewie. Wszystkie nasze marynaty są pysznie chrupiące, w smaku słodko – kwaśne. Stanowią świetny dodatek do obiadu i przekąsek. Papryki, buraczki, ogórki oraz sałatki uwodzą aromatem i pozwalają cieszyć się smakiem sezonowych produktów przez okrągły rok.
Skład produktu: gruszka (55%), woda, cukier, ocet jabłkowy, żurawina (0.06%), goździki