Czosnek Kiszony PREMIUM, 200 ml

8,90 zł
Brutto
Ilość

Domowe przetwory każdemu kojarzą się z niepowtarzalnym smakiem z dzieciństwa, którego nie da się podrobić i kupić w sklepie. Babcine weki przechowywane w słoikach w spiżarni bądź piwnicy, do których można było sięgnąć w każdej chwili i cieszyć się aromatycznymi dodatkami o każdej porze roku. Wracają wspomnienia, prawda? Przygotowując nasze produkty, chcemy sprawić, żeby była to rzeczywistość, a nie jedynie przywołanie zapamiętanych momentów. Co znajdziesz w ofercie Babcinej Spiżarni? Przede wszystkim czerpiemy z tradycyjnej polskiej kuchni. Dzięki temu zakupisz u nas smaczną kapustę kiszoną, marynowane warzywa z lokalnych, wiejskich upraw, pożywne soki, a także wiele odmian ogórków, między innymi marynowane (konserwowe), kwaszone, z czosnkiem czy małosolne. Ponadto jako doświadczony producent dostarczamy musztardę, ocet, kwaszonki, chrzan, sałatki warzywne np. z czerwonej kapusty i przetwory, w tym również z buraczków. W przypadku produkcji musztardy nie używamy gotowej mączki gorczycowej a gorczyce przygotowujemy sami. Tylko wtedy, kiedy doglądamy każdego procesu przygotowywania produktu, mamy stuprocentową pewność, że jest on na takim poziomie, aby sygnować go logiem naszej marki.

Kiszenie warzyw jest jednym z najstarszych i najzdrowszych sposobów konserwacji warzyw. Oprócz wyjątkowego smaku, kiszonki posiadają również właściwości lecznicze oraz wpływają na zwiększenie odporności organizmu. Kiszenie to proces który wymaga nieco cierpliwości, gdyż polega on na naturalnej fermentacji – dzięki kiszeniu warzywa stają się łatwiej przyswajalne dla człowieka, zwiększa się koncentracja korzystnych dla zdrowia substancji, natomiast toksyny są neutralizowane. W babcinej spiżarni doskonale wiemy, że tylko powolna, długotrwała fermentacja pozwala w pełni wydobyć wszystkie walory kiszenia – zarówno smakowe jak i zdrowotne.

Skład produktu: czosnek, woda, salt, liść laurowy, ziele angielskie

4B86-5582D
12 Przedmioty