- Out-of-Stock

Nie ma to jak aromat gorącej, domowej zupy wypełniający cały dom. Babcia Zosia codziennie serwuje ją swoim wnuczętom na obiad. Dla wszystkich zabieganych fanów domowych smaków przygotowała kompozycje suszonych warzyw, przypraw i zbóż, które wystarczy wsypać do wody i gotować przez 20 minut. Pomidorowa, krupnik, grzybowa, a może grochowa? Znajdź ulubiony smak z dzieciństwa wśród serii tradycyjnych zup Babci Zosi.
Tradycyjna rozgrzewająca i sycąca polska zupa, która znakomicie sprawdza się zarówno na Wielkanoc, jak i w chłodne zimowe dni. Wystarczy 25 minut, aby móc cieszyć się smakiem tradycyjnego, domowego żurku.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki z warzywami wsypa do 800 ml zimnej wody i doprowadź do wrzenia.
2. Dodaj łyżkę masła lub oleju. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
3. Torebkę z przyprawami rozprowadź w 200 ml zimnej wody i wlej do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut.
RADA BABCI ZOSI
Dla zaostrzenia smaku do żurku dodaję łyżeczkę tartego chrzanu i 2 łyżki kwaśnej śmietany. Smacznego!
Opis