

Nie ma to jak aromat gorącej, domowej zupy wypełniający cały dom. Babcia Zosia codziennie serwuje ją swoim wnuczętom na obiad. Dla wszystkich zabieganych fanów domowych smaków przygotowała kompozycje suszonych warzyw, przypraw i zbóż, które wystarczy wsypać do wody i gotować przez 20 minut. Pomidorowa, krupnik, grzybowa, a może grochowa? Znajdź ulubiony smak z dzieciństwa wśród serii tradycyjnych zup Babci Zosi.
Jej smak zaczerpnięty został z kulinarnych wypraw do Północnej Afryki. Ziarna czerwonej soczewicy i mieszanka przypraw sprawiają, że zupa nie tylko jest aromatyczna, ale również pożywna. Babcia Zosi zupę z soczewicy gotuje nieco dłużej, aby ziarna z soczewicy rozpadły się, a zupa nabrała jedwabistego smaku.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia.
2. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
3. Proponuję podawać z dodatkiem śmietany lub jogurtu naturalnego (po łyżce na talerz).
RADA BABCI ZOSI
Babcia Zosia zupę z soczewicy zawsze gotuje nieco dłużej. Wtedy ziarenka soczewicy rozpadają się i zupa ma jedwabisty smak. Smacznego!
Opis