

O kawie.
Kawa Yirgacheffe to znana wszystkim smakoszom kawy odmiana z Etiopskiej prowincji. Urzeka swoim delikatnym smakiem o kwiecistym charakterze. Słodsza od pozostałych, o przepięknym cytrusowym zapachu dzięki dodaniu naturalnej skórki pomarańczowej. Spróbuj tej wersji Kyoto w towarzystwie toniku lub soku z limonki.
PROFIL SMAKOWY/AROMATYCZNY: bergramotka, kwiatowo-migdałowy, słodkie cytrusy
Przechowywać w chłodnym (max. 8°C) i zacienionym miejscu. Spożyć w ciągu 12 godzin od otwarcia.
O palarni.
KYOTO Coffee Roasters to młoda, lecz bardzo dynamicznie rozwijająca się polska palarnia kawy. Ich kawy speciality szybko zaczęły zdobywać serca i wzbudzać wielki entuzjazm wśród wielu kawowych koneserów w całym kraju. Są również znani z produkcji doskonałego Cold Brew, które bazuje wyłącznie na kawach speciality.
O opakowaniu.
Pisząc o KYOTO, nie można pominąć niesamowitej oprawy graficznej na opakowaniach, która dopełnia całości dzieła. Dzięki temu ich kawa jest ucztą nie tylko dla zmysłów węchu i smaku, ale i wzroku.
Szlachetne ziarna kawy z Etiopii, dodatek naturalnej skórki pomarańczowej, minimalna ilość cukru trzcinowego, vegan friendly.
Macerowana na zimno kawa jakości specialty.
Orzeźwienie i naturalne pobudzenie, bez cienia goryczy.
Opis