

Nie ma to jak aromat gorącej, domowej zupy wypełniający cały dom. Babcia Zosia codziennie serwuje ją swoim wnuczętom na obiad. Dla wszystkich zabieganych fanów domowych smaków przygotowała kompozycje suszonych warzyw, przypraw i zbóż, które wystarczy wsypać do wody i gotować przez 20 minut. Pomidorowa, krupnik, grzybowa, a może grochowa? Znajdź ulubiony smak z dzieciństwa wśród serii tradycyjnych zup Babci Zosi.
Królowa polskich zup, uwielbiana zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Pomidorowa z ryżem Babci Zosi jest delikatna, lekka i aromatyczna. Aby była bezglutenowa, serwujemy ją z ryżem. Babcia Zosia twierdzi, że najlepiej smakuje z łyżką kwaśnej śmietany.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość obu torebek wsyp do litra zimnej wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia.
2. Następnie dodaj łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.
3. Polecamy zaprawić śmietaną lub jogurtem naturalnym (po łyżce na talerz).
RADA BABCI ZOSI
Jeśli Babcia Zosia ma pod ręką świeżą bazylię, to dodaje parę listków pod koniec gotowania. Smacznego!
Opis