

Odkryj złoto Himalajów! Sól himalajska uważana jest za najczystszą sól jaką można znaleźć na ziemi. Wydobywana jest ze złóż Himalajów sprzed 250 mln lat. Posiada szeroki zakres barw: od czystej bieli do różu i czerwieni. Ta różnorodność wynika z dominującego minerału. W soli różowej jest to żelazo. Zawiera ponad 84 minerały i pierwiastki występujące naturalnie w organizmie człowieka. Doskonale przyprawia i dekoruje potrawy. Posiada łagodny smak. Dzięki temu nie dominuje nawet delikatnych składników dania.
Zastosowanie: Idealna przyprawa wszędzie tam, gdzie zależy Ci na jakości dania. Dodatkowo piękne kryształki wspaniale dekorują potrawę.
Składniki
sól himalajska biała, substancja wzbogacająca: jodan potasu. 100 g soli zawiera 3,9 +/- 1,3 mg jodanu potasu.
Wartości odżywcze w 100 g / ml produktu
Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz 0.00 g
KTN 0.00 g
Węglowodany 0.00 g w tym Cukry 0.00 g
Białko 0.00 g
Błonnik 0.00 g
Sól 98.80 g
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Opis