

Nie ma to jak aromat gorącej, domowej zupy wypełniający cały dom. Babcia Zosia codziennie serwuje ją swoim wnuczętom na obiad. Dla wszystkich zabieganych fanów domowych smaków przygotowała kompozycje suszonych warzyw, przypraw i zbóż, które wystarczy wsypać do wody i gotować przez 20 minut. Pomidorowa, krupnik, grzybowa, a może grochowa? Znajdź ulubiony smak z dzieciństwa wśród serii tradycyjnych zup Babci Zosi.
Tradycyjna polska zupa, do stworzenia której inspiracją były przepisy Babci Zosi. W składzie znajdziesz wyłącznie naturalne składniki: kaszę, suszone warzywa i przyprawy, których w kuchni używa każda kochająca babcia. Zawartość opakowania wystarczy wsypać do wody i gotować przez 20 minut, aby móc cieszyć się smakiem tradycyjnego, domowego krupniku.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszaj od czasu do czasu i doprowadź do wrzenia.
2. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 20 minut na małym ogniu, czasem mieszając.
3. Dopraw do smaku i podawaj.
RADA BABCI ZOSI
Krupnik Babcia Zosia zawsze gotuje na dwóch skrzydełkach z kurczaka, dzięki temu jest jeszcze bardziej treściwy i sycący. Przedłuża też czas gotowania zupy do 40 minut. Smacznego!
Opis