

Kompozycja kaszy jaglanej z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami sprawia, że jest ona zarówno idealnym pomysłem na szybkie, słodkie śniadanie lub sycący podwieczorek.
Składniki:
Kasza jaglana 66%, żurawina suszona 22% (żurawina, cukier, olej słonecznikowy), siemię lniane 8%, migdały 4%.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu:
Sposób przygotowania i przechowywania:
1. Do 350 ml gotującej się wody dodaj zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła lub oleju roślinnego.
2. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 15 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka!
3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.
Według Wnuka: Do naczynia wlej 350 ml wody, wsyp zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, następnie 10 minut na pół mocy mikrofalówki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna:
Może zawierać gluten, mleko, seler, gorczycę.
Opis