

Kwas chlebowy od niepamiętnych czasów jest produkowany w Europie Wschodniej. Pierwsze przepisy kwasu chlebowego na terytorium Litwy osiągają wieku XVI. Kwas chlebowy był lubianym napojem we wszystkich stanach społecznych, w dworach szlacheckich, a także w chatach chłopskich, gdzie dobrze wiedziano jak wyprodukować Kwas chlebowy. Wiadomo, że od wieku XIX zaczęto produkcję przemysłową. Obecnie kwas chlebowy uważa się za narodowy napój wielu narodów.
Kwas chlebowy jest świetnym napojem, podczas gorących letnich dni znakomicie zaspokaja pragnienie. To pomaga utrzymać odpowiedni stan płynów w organizmie i uzupełnia niezbędne składniki odżywcze. Kwas chlebowy jest bogaty w witaminę B, w medycynie ludowej stosowany jest do leczenia przeziębień, gorączki, problemów żołądkowych oraz do leczenia wszelkich chorób ustroju wewnętrznego.
Ludzie pijący Kwasy chlebowe mniej skarżyli się na choroby układu krążenia i serca, nie byli otyli, charakteryzowali się dobrą pamięcią i byli pracowici, zdolni fizycznie i płciowo. Kwaśny chlebowy ponadto normalizuje działalność żołądkową, ludzie rzadziej chorują na niestrawność, zapalenie żołądka, wrzody żołądkowe, kamicę wątroby, wzdęcia i zaparcia.
Badania wykazały, że kombinacja Kwasu chlebowego ze sprawdzonymi metodami leczniczymi, fitoterapią lub antybiotykami, może wpłynąć znacząco na poprawę zdrowia, w tym także u chorych na nowotwory.
Kwas chlebowy doskonale gasi pragnienie, wpływa na poprawę samopoczucia oraz stabilizację układu immunologicznego. Udowodniono, że osoby regularnie pijące Kwas chlebowy trzy razy rzadziej chorują na grypę niż pozostali.
Napój z chleba przede wszystkim reguluje system trawienny a rozwój wielu chorób ma swoje źródło właśnie w złym trawieniu.
Kwas chlebowy zawiera witaminy, substancje mineralne, oraz żywe bakterie kwasu mlekowego, jest idealny na skórę, jelita i krew. Jest skuteczny przy dolegliwościach związanych z: cukrzycą, schorzeniem jelit, stwardnieniem tętnic, chorobą Parkinsona, astmą, hemoroidami, osteoporozą, prostatą, klimakterium, nowotworami, grzybicą, stwardnieniem rozsianym, bólami mięśni, reumatoidalnym zapaleniem stawów, migreną.
Sięgajmy po niego jak najczęściej.
Kwas chlebowy nadaje twarzy świeżości, zmniejszając pojawienie się zmarszczek. Kobiety myjcie się prawdziwym Kwasem chlebowym, jeśli możecie sobie pozwolić - czasem nawet wykąpcie się w Kwasie chlebowym.
Obecni producenci różnych napojów szeroko wykorzystują sztuczne, zawierające chemikalia składniki, które są bardzo szkodliwe dla dorosłych i szczególnie toksyczne dla organizmu dziecka, - czym więcej dzieci je będą piły, tym bardziej zaszkodzą swojemu organizmowi - trzustce prze wszystkim. W ciągu dnia trzustka wydziela do 2, 5 litrów soków trawiennych, które zawierają mnóstwo fermentów niezbędnych do rozkładu węglowodanów, tłuszczów i białek. Trzustka także reguluje przemianę węglowodanów i podtrzymuje stały poziom cukru we krwi. Zdrowa trzustka pozwala człowiekowi zostać sprawnym, energicznym.
Skład: uzdatniona woda, chleb żytni, cukier, drożdże, suszone owoce 2%
Pojemność 330 ml
Pasteryzowany, na dnie może pojawić się naturalny osad.
Opis