

Babcia Zosia kolejny raz wyszła naprzeciw wszystkim poszukiwaczom szybkich w przyrządzeniu, a jednocześnie sycących i w 100% naturalnych posiłków, tworząc serię kaszotta do przygotowania na patelni. Kaszotto - polska wersja risotta, której podstawą są rodzime zboża, w ostatnich latach zyskuje na popularności. Nic dziwnego! Kasza to kopalnia witamin i składników odżywczych, a kaszotto można przyrządzić właściwie z każdego jej rodzaju. Z odpowiednio dobranymi składnikami, aromatycznymi przyprawami i gęstym sosem tworzy pyszny i sycący posiłek.
Kaszotto z soczewicą i pomidorami.
Składniki
kasza bulgur (z pszenicy durum) 67%, soczewica czerwona 10%, pomidor suszony 5,5%, soczewica zielona 5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), płatki drożdżowe, cukinia suszona 2%, warzywa suszone (marchew, pasternak, seler, pietruszka, lubczyk), sól morska, czosnek, kmin rzymski, pieprz cayenne, tymianek, bazylia, pieprz czarny.
Informacje dla alergików
Może zawierać: mleko, gorczycę, orzechy.
Wartości odżywcze
w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1384 kJ/328 kcal Tłuszcze: 3,8 g - w tym kwasy nasycone: 0,4 g Węglowodany: 57 g - w tym cukry: 2,1 g Białko: 15 g Sól: 1,06 g
Metoda przygotowania
1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem. 2. Dolej 650 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 15 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Gotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Opis