DANIA BABCI ZOSI Makaron w Sosie Pomidorowym 180g
Zaczęło się od świątecznych Klusek z makiem i Łazanek z kapustą i grzybami. Później z miłości Babci Zosi do makaronów powstała seria w 100% roślinnych makaronów z dodatkiem sezonowych warzyw, które znaleźć można w przydomowym ogródku. Świderki w czterech wersjach smakowych to pomysł na szybkie w przygotowaniu, dobrze skomponowane, naturalne danie na każdą okazję.
Pyszna kompozycja roślinnego makaronu, szpinaku, pomidorów i aromatycznych przypraw w gęstym sosie gotowa w zaledwie 10 minut. Makarony Babci Zosi to doskonała propozycja na zdrowy, sycący posiłek, gdy nie ma się czasu lub ochoty przygotowywać dania od podstaw. Sprawdzą się także z dodatkiem ulubionych składników: sera, warzyw lub mięsa. Zawartość opakowania wystarczy na dwie pełne porcja.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Zagotuj 500 ml wody z dodatkiem 2 łyżek oleju.Do wrzącej wody wsyp zawartość obu torebek.
- Dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu 10 minut, mieszające od czasu do czasu.
PROPOZYCJA PODANIA
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Umyj 50 g świeżego szpinaku, usuń twarde łodyżki. Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem i posyp parmezanem. Smacznego!
- Nazwa: Makaron w sosie pomidorowym
- Składniki: makaron z PSZENICY durum 71%, inulina (błonnik z cykorii), pomidor suszony 9,5%, mąka z soczewicy czerwonej, sól morska, czosnek suszony, oregano, suszona natka pietruszki, pieprz czarny
- Informacje dodatkowe: Może zawierać: mleko, seler, gorczycę, orzechy.
- Masa netto: 180 g
- Liczba porcji: dla 2 osób
- Czas przygotowania: 12 minut
- -:
- Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu:
- Energia: 1511 kJ/ 357 kcal
- Tłuszcze: 3,8 g
- w tym kwasy nasycone: 0,6 g
- Węglowodany: 65 g
- w tym cukry: 3,9 g
- Białko: 15 g
- Sól: 2,43 g