DANiA BABCI ZOSI Zupa Borowikowa z Łazankami VEGE
Nie ma to jak aromat gorącej, domowej zupy wypełniający cały dom. Babcia Zosia codziennie serwuje ją swoim wnuczętom na obiad. Dla wszystkich zabieganych fanów domowych smaków przygotowała kompozycje suszonych warzyw, przypraw i zbóż, które wystarczy wsypać do wody i gotować przez 20 minut. Pomidorowa, krupnik, grzybowa, a może grochowa? Znajdź ulubiony smak z dzieciństwa wśród serii tradycyjnych zup Babci Zosi.
Aromatyczna zupa o charakterystycznym, intensywnym smaku borowików. Z dodatkiem łazanek idealnie sprawdzi się jako rozpoczęcie uroczystego wigilijnego posiłku. Zapachem przypomina sezon jesiennych grzybobrań.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia.
2. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 20 minut na małym ogniu, czasem mieszając.
3. Dopraw do smaku i podawaj.
RADA BABCI ZOSI
Zupa borowikowa wspaniale nadaje się na rozpoczęcie uroczystego posiłku wigilijnego. Babci Zosi najbardziej smakuje jednak z dodatkiem kwaśnej śmietany. Smacznego!
- Nazwa: Borowikowa z Łazankami
- Składniki: makaron łazanka 45% (mąka PSZENNA, JAJA), borowik suszony (12%), skrobia ziemniaczana, marchew suszona, sól morska, cebula suszona, ekstrakt drożdżowy, natka pietruszki, ziele angielskie, pieprz.
- Dodatkowe informacje: *Może zawierać mleko, seler, gorczycę, orzechy.
- Masa netto: 55 g
- Liczba porcji: dla 4 osób (na 1 litr zupy)
- Czas przygotowania: 20 minut
- Energia: 84 kJ / 20 kcal
- Tłuszcze: <0,5 g
- w tym kwasy nasycone: <0,1 g
- Węglowodany: 3,5 g
- w tym cukry: <0,5 g
- Białko: 1,0 g
- Sól: 0,61 g