

Verger to smaczna, sycąca i w 100% roślinna alternatywa dla klasycznego mięsnego burgera, którą możesz przygotować w niespełna 15 minut. Polecamy jako dodatek do bułki albo do sałatki, pieczony lub smażony na niewielkiej ilości oleju. Vege burger został skomponowany na bazie wysoce wartościowych, bezglutenowych składników takich jak płatki quinoa, płatki owsiane, mąka z ciecierzycy i białej gryki. Smak szpinaku delikatnie podkreśla dodatek czosnku, cebuli oraz naturalnych przypraw.
Zastosowanie: Wszechstronne użycie w kuchni. Idealny do przygotowania burgerów, klopsików czy kotletów a'la mielony. Pyszny dodatek do wszelkich sałatek, makaronów i wrapów. Upieczony w foremce, sprawdzi się również jako pasztet.
Składniki:
Płatki owsiane bezglutenowe błyskawiczne, mąka gryczana biała, mąka z ciecierzycy 8,7 %, por suszony 7,3 %, szpinak suszony 6,9 %, czosnek mielony, cebula suszona płatki, płatki z komosy ryżowej (quinoa) 4 %, sól morska jodowana, len mielony odtłuszczony, pieprz czarny mielony, gałka muszkatołowa mielona.
Wartości odżywcze:
W 100 g:
Witaminy i składniki mineralne:
*Dzienna Referencyjna Wartosc Spożycia
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis:
Informacja alergenna:
Zawiera: płatki owsiane. Może zawierać: soję, seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki/siarczyny.
Opis