

Verger to smaczna, sycąca i w 100% roślinna alternatywa dla klasycznego mięsnego burgera, którą możesz przygotować w niespełna 15 minut. Polecamy jako dodatek do bułki albo do sałatki, pieczony lub smażony na niewielkiej ilości oleju. Vege burger został skomponowany na bazie wysoce wartościowych, bezglutenowych składników takich jak płatki quinoa, płatki owsiane, mąka z ciecierzycy i białej gryki. Smak marchewki dopełnia między innymi dodatek aromatycznych przypraw takich jak curry i imbir.
Zastosowanie: Wszechstronne użycie w kuchni. Idealny do przygotowania burgerów, klopsików czy kotletów a'la mielony. Jako odpowiednik mielonego mięsa, doskonale nadaje się do przyrządzenia spaghetti i nuggetsów. Upieczony w foremce, sprawdzi się również jako pyszny pasztet.
Składniki:
Płatki owsiane bezglutenowe błyskawiczne, mąka gryczana biała, marchew suszona kawałki 10 %, cebula suszona płatki, mąka z ciecierzycy 6,2 %, pietruszka suszona korzeń kawałki, płatki z komosy ryżowej (quinoa) 3,9 %, sól morska jodowana, len mielony odtłuszczony, mieszanka przypraw curry, marchew mielona 2 %, pomidory mielone, imbir mielony, przyprawy.
Wartości odżywcze:
W 100 g:
Witaminy i składniki mineralne:
*Dzienna Referencyjna Wartosc Spożycia
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis:
Informacja alergenna:
Zawiera: płatki owsiane. Może zawierać: soję, seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki/siarczyny.
Opis