

Producent: Herbal Monasterium
Forma: płyn
Pojemność: 500 ml
Składniki: 100% sok z liści morwy białej (Morus Alba), kwas L-askorbionowy (źródło witaminy C).
Zalecane spożycie: 25 ml 2 razy dziennie (50 ml na dobę - 5 łyżek). Stosować przed posiłkiem. Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia. Płynna postać ułatwia wchłanianie. Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji.
Uwaga: Osoby stosujące leki hipoglikemizujące powinny zachować ostrożność podczas stosowania preparatów z morwy białej. Stosowanie przez dzieci, kobiety w ciąży, w okresie laktacji, oraz u osób stosujących terapię insulinową należy skonsultować z lekarzem lub farmaceutom. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji. Może wytrącić się naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć. Ze względu na zawartość naturalnych składników – kolor, zapach i smak poszczególnych partii mogą się różnić. Nie ma to żadnego wpływu na jakość i działanie produktu.
Herbal Monasterium Sok z morwy białej z witaminą C przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu glukozy i równowagi metabolizmu węglowodanów w organizmie. Wspomaga prawidłową produkcję insuliny. Sok wyciskany jest bezpośrednio z liści morwy białej. Nie zawiera cukru, substancji słodzących, konserwantów ani sztucznych barwników.
Morwa biała (Morus Alba) to roślina pochodząca z Azji. Jej nazwa często błędnie przypisywana jest do koloru owoców które wydaje, a w rzeczywistości pochodzi od białawego zabarwienia kory. Morwa biała znalazła zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym, zielarskim, spożywczym oraz energetycznym. Liście, owoce, nasiona oraz kora morwy białej to cenne źródło związków bioaktywnych, przede wszystkim flawonoidów i alkaloidów. Ponadto roślina ta zawiera w sobie liczne mikro oraz makroelementy, nienasycone kwasy tłuszczowe , lipidy oraz białka.
HERBAL MONASTERIUM MORWA BIAŁA 500 ML –PRAWIDŁOWY POZIOM CUKRU
Liście morwy białej stanowią cenne źródło substancji odżywczych oraz leczniczych. Należą do nich m.in. białka, kwas askorbinowy, błonnik pokarmowy, beta-karoteny, oraz wapń, cynk, żelazo, magnez, fosfor. Ponadto w liściach morwy znajdziemy liczne polifenole spośród których największe znaczenie przypisuje się flawonoidom.
WŁAŚCIWOŚCI
Naturalny sok z morwy białej wprowadzony do codziennej diety korzystnie wpłynie na funkcjonowanie całego organizmu oraz będzie stanowić istotną rolę w profilaktyce oraz wspomaganiu leczenia chorób cywilizacyjnych.
Opis