

Sklep Foodieshop24.pl wykorzystuje "Pliki Cookie", pozwala to nam na realizację zamówień oraz celów marketingowych. Szczegółowe informacje dot. polityki prywatności, jak i ciasteczek zawarte są na stronie Polityki Prywatności.
Satipo to doskonała zdrowa przekąska dla miłośników oryginalnych intensywnych smaków. Po wyjęciu z owoców kakaowca, fermentacji i suszeniu ziarna są przez nas wyprażane, dzięki czemu uzyskują głęboki smak gorzkiej czekolady. Nadają się do chrupania w całości lub przygotowywania deserów czy wytrawnych potraw.
Masa netto: 100g.
Kraje pochodzenia: Peru.
Certyfikacja ekologiczna: certyfikat rolnictwa ekologicznego UE.
Certyfikacja Fair for Life Fair Trade: IMO
Składniki: 100% ekologiczne ziarna kakao (prażone, niealkalizowane, nieodtłuszczone)
Satipo to doskonała zdrowa przekąska dla miłośników oryginalnych intensywnych smaków. Po wyjęciu z owoców kakaowca, fermentacji i suszeniu ziarna są przez nas wyprażane, dzięki czemu uzyskują głęboki smak gorzkiej czekolady. Nadają się do chrupania w całości lub przygotowywania deserów czy wytrawnych potraw.
Ziarna kakaowca znakomitej odmiany Criollo pochodzą ze spółdzielni Fair Trade Cooperativa Argaria Cafeterela "Satipo" w Peru. Kakaowce są tam uprawiane w całkowicie naturalny sposób w cieniu drzew, dzięki czemu ekosystem zbliżony do naturalnego, a ptaki gniazdujące w koronach drzew są naturalnym wrogiem wielu potencjalnych szkodników. Kooperatywa Satipo od lat należy do systemu Fair Trade, dzięki czemu może finansować szkolenia i projekty edukacyjne dla swoich członków. Fair Trade oznacza również uczciwe i stabilne warunki handlowe dla producentów w krajach Południa.
Pizca del Mundo jest pierwszą polską marką różnorodnych produktów Fair Trade. O jej wyjątkowości stanowią: etyczne pochodzenie produktów, najwyższa ich jakość oraz oryginalny design opakowań, które ozdabiane są przez wrocławską artystkę Paulinę Mager.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pamiętaj o zrównoważonym sposobie żywienia i zdrowym trybie życia.
Satipo to doskonała zdrowa przekąska dla miłośników oryginalnych intensywnych smaków. Po wyjęciu z owoców kakaowca, fermentacji i suszeniu ziarna są przez nas wyprażane, dzięki czemu uzyskują głęboki smak gorzkiej czekolady. Nadają się do chrupania w całości lub przygotowywania deserów czy wytrawnych potraw.